Wetsvoorstel vereenvoudiging beslagvrije voet aangenomen

2018-04-26T12:20:01+02:0020 februari, 2017|

Het wetsvoorstel vereenvoudiging beslagvrije voet, het minimum aan inkomen waarover iemand moet kunnen blijven beschikken voor zijn basale levensonderhoud, is door de Tweede Kamer unaniem aangenomen. Daarmee zetten staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Blok van Veiligheid en Justitie een belangrijke stap naar een betere bescherming van het bestaansminimum van mensen met schulden.

Ook mensen met flinke schulden moeten immers voldoende geld overhouden om van te leven. De zogenoemde beslagvrije voet zorgt daarvoor. Dit wetsvoorstel zorgt dat de berekening van de beslagvrije voet eenvoudiger wordt en het proces van beslaglegging zodanig wordt ingericht dat beslagleggende partijen beter op de hoogte zijn van elkaars incassoactiviteiten.

De vereenvoudiging moet er uiteindelijk voor zorgen dat mensen met schulden genoeg overhouden om van te leven waardoor ze niet verder in de problemen komen. Dat vergroot de kans dat ze een stabiele financiële situatie kunnen bereiken.

Het wetsvoorstel wordt nu aangeboden aan de Eerste Kamer.

Bron: www.rijksoverheid.nl