Verdriet na financieel misbruik

/Verdriet na financieel misbruik

Verdriet na financieel misbruik

2017-03-06T11:41:06+00:00 6 maart, 2017|

Financieel misbruik van ouderen komt jaarlijks tienduizenden keren voor. Het verhaal van mevrouw W. is daar een voorbeeld van. Zij werd het slachtoffer van financieel misbruik door haar huishoudelijk hulp. Die liet mevrouw W. twee keer een briefje tekenen waarin stond dat ze geld schonk. In totaal is er zo’n € 40.000,- afgeschreven.

De vriendin van mevrouw W. die argwaan kreeg toen de hulp haar vertelde dat ze alle goede doelen van mevrouw W. had stopgezet omdat ze bijna haar hele vermogen daaraan zou hebben uitgegeven.

De hulp moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De briefjes die mevrouw W. heeft getekend zullen het naar verwachting moeilijk maken om haar veroordeeld te krijgen.

Noot van ZEKER:

Als er sprake is van financiële ouderenmishandeling kan beschermingsbewind uitkomst bieden. Een professionele beschermingsbewindvoerder staat onder toezicht van de Rechtbank en zorgt dat het vermogen beschermd blijft.
Middels de inzage via het kasboek is voor de klant, maar ook evt. familie, precies inzichtelijk wat er op de beheerde rekeningnummers gebeurt.

Bron: www.nos.nl, zaterdag 25 februari 2017

BEKIJK OOK:

IN UW REGIO

Zoek op provincie naar de
bewindvoerder bij u in de regio
of zoek uw reeds bekende
beschermingsbewindvoerder
op naam.

ZOEKEN

7 ZEKERHEDEN

Met de 7 Zekerheden
willen we ons onderscheiden
in de markt: landelijke dekking,
vertrouwd, kwaliteit, duidelijkheid,
transparantie, continuïteit, controle.

LEES SNEL VERDER