Scholing op innovatieve manier via Hoffelijk

2018-04-26T12:20:01+02:0020 juni, 2017|

Bewindvoerders zijn verplicht zich jaarlijks bij te scholen. Vaak houdt dit in dat bewindvoerders een of twee keer per jaar deelnemen aan een bijeenkomst over een bepaald deelonderwerp, om zo de PE-punten binnen te halen.

ZEKER vindt echter dat bijscholing en het op de hoogte zijn van ontwikkelingen iets moeten zijn waar een bewindvoerder continu mee bezig is. Om dit centraal te kunnen faciliteren en monitoren, hebben ZEKER en Hoffelijk de handen ineengeslagen.

Hoffelijk heeft jarenlange ervaring in het verbeteren van de financiële dienstverlening voor de bank-en verzekeringsbranche middels het concept van e-learnings (digitale opleidingen). Wekelijks worden er laagdrempelige nieuwsberichten en verdiepende artikelen gepubliceerd die de kandidaat afrondt door enkele oefenvragen te beantwoorden. Verder is het mogelijk publiekelijk te reageren op forumvragen en masterclasses te volgen over specifieke thema’s.

Met input van ZEKER heeft Hoffelijk een nieuwe omgeving ontwikkeld voor financieel zorgverleners: www.financielezorg.nl. Het doel is financieel zorgverleners (beschermingsbewindvoerders, Wsnp-bewindvoerders, schuldhulpverleners, mentoren, budgetcoaches, budgetbeheerders, familiebewindvoerders) op een innovatieve wijze up-to-date te houden over alle aspecten van vakbekwaamheid, zoals recente ontwikkelingen uit het veld.

De bewindvoerders van ZEKER zijn de eerste afnemers van de diensten van Hoffelijk Financiële Zorg en worden dus wekelijks op de hoogte gehouden van de nieuwste actualiteiten, om permanente educatie te waarborgen. In de ZEKER Academy wordt tevens ZEKER-specifieke content geplaatst, om ook in te spelen op onze eigen organisatie en specifieke werkwijzen. Alle ontwikkelde content is een product van coproductie tussen beide partijen.

Inmiddels hebben we vanuit het veld al veel positieve geluiden mogen horen. Momenteel werken we samen hard aan teamuitbreiding om informatie uit alle facetten van de financiële zorgverlening te verzekeren. We mogen spreken van een veelbelov ende en vliegende start. En alhoewel we nu al meer dan tevreden zijn over de resultaten, blijven we uiteraard constant streven naar verdere groei.
Afbeelding Social Media