Ouderen bewuster maken om financiële uitbuiting te voorkomen

2015-06-18T10:18:23+02:0016 juni, 2015|

Ouderen zijn nog te vaak slachtoffer van financiële uitbuiting. Nog te vaak gebeurt het dat kinderen ook nog even hun eigen boodschappen doen met het pasje van hun bejaarde ouder. Of dat de bejaarde ouder door een familielid onder druk worden gezet om het testament te veranderen.

Staatssecretaris Van Rijn wil dat bestrijden, samen met allerlei organisaties, zoals banken en notarissen. Daarom is op de internationale dag tegen ouderenmishandeling de Alliantie ‘Veilig financieel ouder worden’ gepresenteerd. In die alliantie zitten onder meer ouderenorganisaties, de politie, notarissen, banken en gemeenten.

Middels deze samenwerking moeten ouderen veel bewuster worden van de mogelijkheden om financiële uitbuiting te voorkomen. Zo kunnen ouderen in een levenstestament vastleggen wie hun financiën mag beheren als ze er zelf niet meer toe in staat zijn.

Persoonlijke noot!

Beschermingsbewind is een zeer geschikte oplossing om financiële ouderenmishandeling tegen te gaan. ZEKER is momenteel heel actief om als partij goed in beeld te komen bij alle betrokkenen.

Bron: NOS