Ontruiming voorkomen door samenwerking woningcorporatie en bewindvoerder

2018-04-26T12:20:00+02:007 februari, 2018|

Een samenwerking tussen woningcorporaties en bewindvoerders pakt in veel situaties positief uit voor de klant. De bewindvoerders bij ZEKER zien gelukkig steeds vaker dat deze samenwerking wordt opgezocht. Dit bleek ook recent weer uit een verhaal van een franchisenemer bij ZEKER uit het midden van het land.

Indien er sprake is van een huurschuld en ontruimingsvonnis wordt door de woningcorporatie in samenwerking met de deurwaarde de klant eerst doorverwezen naar een bewindvoerder. Indien de klant akkoord gaat met beschermingsbewind is er geen sprake meer van ontruiming en hoeft tijdelijk de huurschuld niet meer afbetaald te worden om te voorkomen dat betreffende nog dieper in de schulden komt. De klant krijgt wat lucht, kan in zijn of haar woning blijven en de bewindvoerder krijgt de mogelijkheid om de situatie in beeld te krijgen en te stabiliseren.

We hopen dat meer woningcorporaties ook het positieve effect van het proactief omgaan met huurschuld gaan inzien. Zowel voor de eigen organisatie als om te voorkomen dat de klant sociaal en financieel verder in de problemen raakt.