Scholing op innovatieve wijze

Bewindvoerders zijn verplicht zich jaarlijks bij te scholen middels PE-punten (permanente educatie). Vaak houdt dit in dat bewindvoerders een of twee keer per jaar deelnemen aan een bijeenkomst over een bepaald deelonderwerp, om zo de PE-punten te halen.

ZEKER vindt bijscholing en het op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen iets waar een bewindvoerder continu mee bezig moet zijn. Om dit centraal te kunnen faciliteren en monitoren, maakt ZEKER gebruik van het systeem Hoffelijk – Financiële Zorg  dat gebruikt wordt door financieel zorgverleners (beschermingsbewindvoerders, Wsnp-bewindvoerders, schuldhulpverleners, mentoren, budgetcoaches, budgetbeheerders, familiebewindvoerders).

Wekelijks up-to-date

Doel is om alle bewindvoerders op een innovatieve wijze up-to-date te houden over alle aspecten van vakbekwaamheid en de recente ontwikkelingen uit het veld. Wekelijks worden er laagdrempelige nieuwsberichten en verdiepende artikelen gepubliceerd die de bewindvoerder afrondt door enkele oefenvragen te beantwoorden. Verder is het mogelijk publiekelijk te reageren op forumvragen en masterclasses te volgen over specifieke thema’s.

ZEKER Academy

In de ZEKER Academy, het besloten gedeelte voor de bewindvoerders van ZEKER, wordt tevens ZEKER-specifieke content geplaatst, om ook in te spelen op onze eigen organisatie en specifieke werkwijzen.
De wekelijkse berichten en masterclasses dragen beiden bij aan het behalen van het jaarlijks benodigde aantal PE-punten.