Educatieve middag over WMO

2015-06-18T10:37:16+02:0016 juni, 2015|

Donderdag 4 juni hebben de franchisenemers en medewerkers van het hoofdkantoor van ZEKER een PE-middag (permanente educatie) gevolgd over onder andere de WMO. Spreker Gerrie van de Geer heeft haar veelzijdige kennis en ervaringen over de WMO met ons gedeeld. Aan bod kwam onder andere: waarom de WMO, voor wie, de regels, eigen verantwoordelijkheid, keukentafelgesprek, wijkteams, etc. Ook werd kort de participatiewet en Wajong aangestipt.

De bewindvoerders van ZEKER zijn zich door deze bijeenkomst vooral weer bewust geworden van hun taak (financiële administratie en bijvoorbeeld afwegen eigen bijdrage via WMO of zelf voorzieningen aanschaffen) en het belang van een goede samenwerking met de diverse hulpverleners en gemeenten.

ZEKER is aangesloten bij de branchevereniging BPBI. Vanuit de BPBI zijn bewindvoerders verplicht jaarlijks een aantal lesuren te volgen aan permanente educatie om hun kennis up-to-date te houden. ZEKER vult dit in middels gezamenlijke lezingen en persoonlijke begeleiding.