Bestolen door je eigen kind – financiële uitbuiting

/Bestolen door je eigen kind – financiële uitbuiting

Bestolen door je eigen kind – financiële uitbuiting

2018-06-26T16:03:20+00:00 26 juni, 2018|

De schaamte is groot. Veel ouderen die slachtoffer zijn van financiële uitbuiting weten vaak al een tijdje dat er waarschijnlijk iets niet in de haak is maar laten het oogluikend toe. Uit angst het contact te verliezen. Zeker als het om een familielid gaat, of een van de weinige bezoekers die ze nog hebben.

Iedereen denkt altijd: ‘dat overkomt mij niet’. En dan gebeurt het toch… Financieel misbruik. Of zeg gerust diefstal. “Het begint meestal met een tientje en het gaat van kwaad tot erger.”

Naar schatting zijn 30.000 ouderen jaarlijks slachtoffer van financiële uitbuiting, dat zijn gemiddeld meer dan 80 mensen per dag. Ongeveer vier keer per week krijgt de SVOW een melding binnen van een vermoeden van financieel misbruik. In 70 tot 75 procent van de gevallen is de dader een familielid. Kinderen, kleinkinderen, een neef of nicht.

SVOW heeft vrijwilligers die actief zijn in alle regio’s van het land. Zij komen bij de slachtoffers thuis of sturen iemand, bijvoorbeeld van Veilig Thuis Gelderland-Zuid of schakelen een bewindvoerder in, bijvoorbeeld van ZEKER Financiële Zorgverlening. Om misbruik te voorkomen of om verder veilig te bankieren kan een bewindvoerder uitkomst bieden.

Bron: Springlevend – lees het volledige artikel

 

BEKIJK OOK:

IN UW REGIO

Zoek op provincie naar de
bewindvoerder bij u in de regio
of zoek uw reeds bekende
beschermingsbewindvoerder
op naam.

ZOEKEN

7 ZEKERHEDEN

Met de 7 Zekerheden
willen we ons onderscheiden
in de markt: landelijke dekking,
vertrouwd, kwaliteit, duidelijkheid,
transparantie, continuïteit, controle.

LEES SNEL VERDER