Start stichting Samen Veilig Ouder worden

2018-04-26T12:20:02+02:007 juni, 2016|

Woensdag 15 juni gaat de stichting Samen Veilig Ouder Worden (SVOW) groots van start met onder andere aandacht in de landelijke media. De SVOW heeft de ambitie uit te groeien tot hét kenniscentrum met betrekking tot financieel misbruik van ouderen. Daarnaast streeft SVOW naar een veilige leefomgeving naarmate afhankelijkheid toeneemt en willen ze helpen het gevoel bij gekrenkt vertrouwen te herstellen indien dit is geschonden.

Financiële Zorgverlening

Eén van de producten / oplossingen die de SVOW particulieren biedt is Financiële Zorgverlening. Door meekijken op gekoppelde rekeningnummers worden eventuele afwijkingen op het uitgavenpatroon en pingedrag inzichtelijk. Ongebruikelijke transacties of opmerkelijke afwijkingen vallen onmiddellijk op.

SVOW en ZEKER

De Stichting SVOW heeft voor de Financiële Zorgverlening ZEKER als vaste partner in de hand genomen, gecombineerd met Smart FMS als leverancier van de software. SVOW besteedt de meekijk- en signaalfunctie uit aan ZEKER. Middels bankkoppeling van de rekeningnummers zijn transacties inzichtelijk. De klant kan meekijken via het gebruikelijke kasboek en de SVOW krijgt een inleg voor al haar klanten.
Daarnaast is belangrijk binnen het project dat iedereen die in huis komt bij een oudere middels bijvoorbeeld stickers weet dat er door de SVOW o.a. wordt meegekeken in de financiën, wat hopelijk de drempel tot financieel misbruik hoger maakt.

Andere producten

Naast de Financiële Zorgverlening zijn dan ook de andere producten beschikbaar, zoals een directe verwijzing naar voor bewindvoering naar ZEKER, de app Digitaal dossier om foto’s te maken van waardevolle bezittingen of synthetische DNA markering om kostbaarheden te markeren en tegen diefstal te beveiligen.

svow logoMeer informatie over de SVOW